Holland Entertainment Management

startpaginastartpagina
evenementenevenementen
artiestenartiesten
nieuwsnieuws
zoekenzoeken
reagerenreageren
algemene voowaardenalgemene
voorwaarden

Lightgimmicks


H o l l a n d    E n t e r t a i n m e n t    M a n a g e m e n t

 


  Artiesten
Dee Jay's
Drive in shows
Entertainers
Goochelaars
Ilusionisten
Instrumentalisten
Kinderprogramma's
Looporkesten
Orkesten
Overige
Popgroepen / Bands
Sneltekenaars
Speciale acts
Theater/Musical
Variėte
Zangduo's
Zangeressen
Zangers
Zanggroepen

Emmy Verhey

Emmy Verhey boeken

Emmy Verhey heeft eigenlijk geen introductie nodig, zij is immers beroemd om haar vioolspel dat van een ongeėvenaarde gevoeligheid en technisch elan is; van een doorleefde rijpheid die weinig violisten kunnen benaderen.

Het niveau van haar spel is het resultaat van een leven dat volledig in dienst staat van de muziek. Dankzij haar grote professionaliteit en haar integer artistiek idea-lisme is zij al 40 jaar een veelgevraagd soliste. Niet alleen op de Nederlandse muziekpodia maar ook in de concertzalen van internationale betekenis is haar vioolspel regelmatig te horen.

De opmerkelijke diversiteit van haar repertoire is illustratief voor haar muzikale veelzijdigheid en technisch vakmanschap. Uiteindelijk geeft zij een grote viooltraditie door die een aantal illustere voorgangers kent.

De weg naar een internationale carričre begon op haar 17e jaar (1966) in Moskou als finaliste van het prestigieuze Tsjai-kovsky Concours, gevolgd door het winnen van het Nederlandse Nationaal Vioolconcours Oskar Back in 1967. De prijs die hieraan verbonden was maakte het haar mogelijk om een jaar lang in Rusland te studeren bij David Oistrach. Terug in Nederland won zij het Trompconcours (1971).

Als soliste trad zij op met dirigenten als Chailly, Dorati, Haitink, Kersjes, Marriner, Vonk, De Waart, Fournet, Benzi, Entremont en Spanjaard. Zij concerteerde o.a. samen met Yehudi Menuhin, Igor Oistrach, Misha Maisky, Antonio Meneses, Youri Egorov en Janos Starker.

Met alle voorgenoemden maakte zij talloze opnames voor radio en televisie, op grammofoonplaat en cd.

Emmy Verhey bespeelt een Guarnerius uit 1676.
reageren op Emmy Verhey...  
Niets van deze website mag worden vermenigvuldigd en/of openbaar gemaakt op welke wijze dan ook zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Holland Entertainment Management. Algemene Voorwaarden
© bbactive